1

WELKOM BIJ ESSENTIAL FOODS

Essential Foods is revolutionair wanneer het komt tot diervoeding en jouw hond en puppy zal je dankbaar zijn. Moeilijk te geloven? Wij hebben Essentials ontwikkeld met de filosofie dat goede voeding moet bijdragen aan het benutten van de potentie van uw hond – door het bereiken van de meest gebalanceerde gedrag en optimale gezondheid, jaar in jaar uit.  Wij geloven dat uw hond niet minder verdiend dan dat. Het waarmaken van onze ambities heeft met zich meegebracht dat onze ingrediënten en samenstelling een klasse op zichzelf zijn.

 

2

KWALITEIT VAN LEVEN

De oude mantra ‘Je bent wat je eet’ is ook van toepassing op jouw hond. Sommige eigenaren kiezen voor een “Bones and Raw Food diet (BARF), met de overtuiging dat een voor geproduceerde maaltijd niet kan zorgen voor ultieme gezondheid en gedrag. ESSENTIAL FOODS belooft dezelfde kwaliteit van leven als een BARF dieet, zonder de stress en het ongemak van het bereiden van bevroren /rauw vlees, botten  en ingewanden.

03

BEHAVIOURAL OPTIMISED FOOD (BOF)

BOF is het principe dat de voeding van uw hond aansluit bij zijn natuurlijk dieet. Onze voeding  zorgt ervoor dat de suikerlevels gestabiliseerd. Het is zeer verse vlees stimuleert het instinct van uw hond en de lage bereidingstemperatuur zorgt ervoor dat alle waardevolle voedingsstoffen worden behouden. Bessen, zaden en kruiden imiteren de maaginhoud van een natuurlijke prooi en de hoeveelheid en de substantie zorgen ervoor dat de maaltijd wordt gekauwd voordat deze wordt doorgeslikt. 

DE RELATIE TUSSEN GEDRAG EN VOEDING

BOF is the principle of developing food to match your dog’s natural diet. Our food ensures the stability of your dog’s sugar levels. Its high fresh meat content stimulates instincts and our low preparation temperature means your dog gets the best nutritional values. Berries, seeds, and herbs mimic the contents of the prey’s stomach and its size and consistency ensure the meal is chewed before being swallowed.

THE CORRELATION BETWEEN BEHAVIOUR AND
NUTRITION

 

ESSENTIALS zal een positief effect hebben op vrijwel alle honden. Je kan verwachten dat je hond veel kalmer en gebalanceerd is voor, tijden en na het voeren.

Onze ingrediënten spreken voor zichzelf

ONZE GEZONDHEID & KWALITEIT VERZEKERD

04

DE RECEPTEN

In samenhang met de anatomische behoeftes, elke zak is gebalanceerd met 75-88% vers/ gedroogd vlees, ei en vis; plus 25-12% groeten, bessen, zaden, kruiden, vitamines en mineralen. ESSENTIAL maaltijden zijn bereid met 45 – 55% verse kip, zalm, forel, haring, hert en ei.
Om de voedingswaarden van onze 35% verse ingrediënten te behouden, wordt ESSENTAILS bereid bij slechts 90 graden (°C).
Al onze ingredienten zijn van de hoogste kwaliteit.

Prebiotic

MOS & FOS + Alfalfa

BerryPack

Cranberry, akai, blauwe bes, moerbei

FruitPack

Appel, tomaat, sinaasappel, peer

GardenPack

Wortel, erwt, spinazie, bloemkool

HerbPack

Zeewier, groene thee, gember, goudsbloem, lijnzaad

FlexibilityPack

Glucosamine, MSM, chondroitin