(4 klantbeoordelingen)

Optivizor – Diervriendelijkste Oogbescherming Voor Jouw Hond

From: 47,40

Optivizor is een oog- en gezichtsbescherming voor huisdieren die ergonomisch ontworpen is om meer comfort te bieden. Bij een oogaandoening of na een oogoperatie krijgen honden helaas nog vaak een conventionele hondenkap waar ze erg nerveus van kunnen worden. Met Optivizor kan je huisdier doorgaan met het dagelijkse leven met slechts een minimale beperking.

Anders dan bij bijvoorbeeld de hondenkap beschermt de Optivizor niet alleen de ogen en het gezicht van je hond tegen zichzelf, maar ook tegen mogelijke verwondingen veroorzaakt door de omgeving, bijvoorbeeld door stof of meubelen.

Een slim design zorgt dat het heel gemakkelijk en snel op en af te zetten is.

Download handleidingen
Handleiding: Meten
Handleiding: Aanpassen

Is uw hond blind aan het worden? Mijn hond is blind informatieboekje met praktische tips van de dierenarts en eigenaren is zeker een aanrader.

Lees de retouren voorwaarden hier.

UV-bescherming optie:
Licht getint = 93%
Licht getint  gaas = 100%
Donker getint = 89%

 

Beschrijving

Waarom Optivizor in plaats van de kraag voor hond en kat

Bescherming tegen de omgeving

De Optivizor beschermt het oog van je huisdier tegen stof, vuil en onopzettelijk contact. Deze beschermkap houdt ook schokken tot op zekere hoogte tegen. De E-collar doet dit allemaal niet.

Hoofdsteun ontwerp

De kraag voor hond en kat is afhankelijk van de oren om op zijn plek te blijven. Net als een zonnebril die slecht past, zit dit niet lekker. De hoofdsteun van de Optivizor zorgt ervoor dat deze comfortabel en stabiel zit, net zoals een pet.

De oren bevinden zich buiten het vizier om echo te voorkomen

De kegelvorm van de kraag werkt als een trechter voor geluid en versterkt het. Dit maakt het voor je hond moeilijker om te bepalen waar het geluid vandaan komt, waardoor ze onzeker en nerveus worden.

Doorzichtig plastic waardoor je huisdier normaal kan zien

De kraag voor hond en kat beperkt het normale gezichtsveld van je huisdier. Met de E-collar zijn huisdieren minder in staat het hoofd te draaien en dingen op te merken dan zonder.

Bescherming tegen uv-straling en schittering

De Optivizor is getint om uv-bescherming te bieden en met gaas om huisdieren te beschermen tegen schittering wanneer ze hier het meest gevoelig voor zijn (alleen UV getinte versie).

Ergonomisch

Huisdieren kunnen zich moeilijk oriënteren met iets dat breder is dan de schouders, zoals de kraag. De behaaglijke zitting van de Optivizor stelt je huisdier in staat zijn nek net zo flexibel als normaal te kunnen gebruiken en te buigen bij het eten, slapen, spelen en navigeren tussen meubels.

Waarom geen doggles?

Doggles kunnen de oogdruk verhogen. Hierdoor zijn doggles niet geschikt voor huisdieren met glaucoom of rassen met een risico op glaucoom. Een goede diagnose kan alleen gesteld worden door grondig onderzoek en de intra-oculaire bloeddruktest. Hierdoor is een glaucoom moeilijk te ontdekken voordat er fysieke symptomen zijn, tenzij het deel uitmaakt van een routinecheck.

Niet geschikt voor honden met uitstekende of uitpuilende ogen.

Kan ongemakkelijk zijn na een operatie vanwege druk rond het oog.

Kan slechte ventilatie hebben, wat niet ideaal is als je hond het de hele dag moet dragen of ooginfecties heeft.

Waarom huisdieren een hekel hebben aan de kraag

Door een kraag kan je huisdier zicht slechter oriënteren. Zo zorgt een kap hond en kat voor een verslechterd zicht en kan je huisdier slechter de herkomst van geluid detecteren. Hierdoor worden huisdieren rusteloos en kunnen ze niet rustig gaan zitten, omdat ze het makkelijker vinden om te gaan staan, zodat ze snel elke kant op kunnen draaien.

PHuisdieren die visueel beperkt zijn, vinden een kraag vervelend, omdat ze afhankelijk zijn van hun gehoor en reuk om zich te oriënteren. Het beperkt tot op zekere hoogte ook de mogelijkheid om het reukorgaan te gebruiken omdat de kraag dit blokkeert.

Moeite om de herkomst van geluid te vinden

De kokervorm van een kraag werkt als een soort trechter die geluid versterkt. Dit maakt het voor huisdieren moeilijk om te achterhalen waar geluid vandaan komt, waar ze onzeker en nerveus van worden.

Comfort

De kraag koker is afhankelijk van de oren om op zijn plek te blijven, wat erg oncomfortabel voor je hond is.

Desoriëntatie

Huisdieren vinden het moeilijk zich te oriënteren met iets dat breder is dan hun schouders. Vooral bij grote honden is dit een probleem, aangezien de kraag verder van hun schouders af staat.

Gezichtsveld

De kraag verkleint het normale gezichtsveld van je huisdier aan de boven- en zijkanten.

Extra informatie

Normal Snout

Affenpinscher, Airedale Terrier, Akita Inu, American Collie, Appenzell Mountain Dog, Australian Shepherd, Basset Hound, Bearded Collie, Beagle, Bernese Mountain Dog, St. Bernhard, Bloodhound, Old English Sheepdog, Border Collie, Briard / Berger de Brie, Bullterrier, Chihuahua, Chow Chow, Cocker Spaniel, Cumberland Sheepdog, Dachshound, Dalmatian, German/Belgian Shepherd, German Short-/Long/Wiredhaired, Pointer, Great Dane, German Pinscher, English Setter, Foxhound, Fox Terrier, Golden Retriever, Gordon Setter, Groenendael / Tervueren, German Hovawart, Husky (all), Irish Setter, Karabash, Kuvasz, Labrador Retriever, Lhasa Apso, Leonberger, Alaskan Malamute, Malteser, Mastiff, Mastino Napoletano, Miniature Pinscher, Munsterlander, Newfoundland, Owtscharka, Pointer, Podenco, Poodle, Komondor, Rehpinscher, Rhodesian Ridgeback, Rottweiler, Samoyede, Schnauzer (all breeds), Shetland Sheepdog, Spaniel (all except King Charles, English Toy and Tibetian), Spitz, Terrier (all, except Boston, Yorkshire), Vizsla, Weimaraner, Welsh Corgi

Short Snout

Bolognese, Boston Terrier Boxer, Bulldog, Bullmastiff, Cavapoo (Mini Doodle), Dogue de Bordeaux, English Bulldog, French Bulldog, Havanese, Japanese Chin, King Charles Spaniel, Pug, Pekingese, Shar-Pei, Shih Tzu, Tibetan Spaniel, Yorkshire Terrier

Long Snout

Afghan Hound, Barsoi, Collie, Doberman, Spanish Galgo, Greyhound, Sloughi, Whippet

4 beoordelingen voor Optivizor – Diervriendelijkste Oogbescherming Voor Jouw Hond

 1. Kat Baker

  Bought for my elderly Golden Retriever, who has a slow healing corneal ulcer and needs eye protection that doesn’t keep jarring his poor neck when he smashes into furniture like he does with his cone. He isn’t sure about it yet, and will have a sneaky rub to try and get it off at times, but medium fits him well and he can sleep and move around much more comfortably. Bedankt!

 2. Sylvain Warps

  Fijn dat ik eindelijk een uitkomst voor de chronische oogbeschadiging van mijn Franse Bulldog heb gevonden. Eindelijk van die stomme lampenkap af. En wat denken deze vriendelijke mensen met je mee! Topproduct en een top winkel!

 3. Carole Wilson

  My dog recently had cataract surgery. The elizabethan collar doesn’t protect his eyes when out on a small walk. The Optivisor is excellent to orotrct his eyes during the healing process. Excellent service from The Nose Stamp. Arrived in less than a week. Highly recommended.

 4. Mark Remie

  hele mooie bescherming voor het gezicht van de hond alleen gebruik een halsband die rond de nek van de hond gaat
  ipv klitteband mijn hond krijgt het gezichts masker zo af en dat mag absoluut niet voor de rest perfect en zeer tevreden
  over het masker

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.